neděle 11. října 2020

Chci psát vědeckou práci na KVF VŠE...?

Než přijdu na první konzultaci

  1. Zběžně nastuduji literaturu – Jak psát diplomové a jiné písemné práce (Miloslav Synek a kol. a literaturu Úprava diplomových prací (Vilém Sklenák)
  2. Zamyslím se nad zvoleným tématem, vyhledám si relevantní literaturu (například knihovna VŠE, elektoronické zdroje na VŠE, materiály Ministerstva financí ČR, České daňové správy apod.)
  3. Nastuduji studijní řád a vyhlášky týkající se administrativních náležitostí procesu zpracování práce a připravím si časový plán s důrazem právě na dodržení procesních nároků (jak a kdy odevzdat přihlášku, svázanou práci apod.) Administrativní náležitosti procesu a formální náležitostí (viz „úprava a zpracování práce“) by neměly být řešeny na konzultacích, tam by se měly řešit otázky obsahové.
  4. Je vhodné, abyste navštěvovali můj kurz přípravy na seminární práci, také doporučuji nastudovat publikaci týkající se formánlní stránky citací (citace bývají někdy problémem, hlavně ve spojení s plagiátorstvím).

Pozn: 
Plnotextové všeobecné zdroje
ProQuest 5000 [informace] - přinést si s sebou na prezentaci...!!!!
EBSCO [informace]
Anopress IT - přehled českého tisku [informace]


Co bude hodnoceno?

  1. samostatnost při zpracování tématu, vlastní nápady a přístupy (v první fázi také schopnost vyhledat relevantní literaturu)
  2. schopnost učit se novým věcem (práce se statistickými metodami, studium cizojazyčné literatury)
V průběhu zpracování práce:
  1. Absolutorium semináře zpracování práce na PC je nutností. Na tomto semináři se dozvíte hodně potřebného k tomu, jak správně napsat a pak obhájit práci.
  2. Ucelené části práce (minimálně kapitoly) předávat v elektronické i papírové podobě školiteli tak, aby měl dostatek času práci si přečíst a pak při následné osobní schůzce bylo možné probrat event. nedostatky. Doporučuji na jedněch KH práci dodat, a pak na příštích (po 7 dnech) se dostavit ke konzultaci poznámek k práci.
  3. Je velmi užitečné při práci dodržovat postup podle "PROJEKTU" bakalářské práce, aby nedocházelo ke zpoždění.
  4. Ke zdárnému průběhu obhajoby je vhodné prezentovat se s prací na některé z vědeckých soutěží pořádaných na škole i mimo (ESOP, SOS a pod.)

Závěrečná fáze
– Odevzdání a Obhajoba (bude doplněno)